Voor een afspraak bel:  0224 – 227684

Recensie

Onze dochter is ivm het Hellp syndroom, na 33 weken zwangerschap via een spoedkeizersnede geboren. Inmiddels is onze dochter 9 jaar oud. We kennen haar niet anders dan: een kind met buikpijn, altijd een wit gelaat, dagelijks gevoel van moe zijn, heeft meerdere dagen per week een algeheel gevoel van niet lekker zijn, maagzuur, eet verspreid over de dag kleine beetjes, reageert sterk op koemelk, de stoelgang (eens in de 5 dagen) gaat moeizaam, flinke hooikoorts reacties.
 
Als ouders voelden wij ons machteloos, hoe konden we ervoor zorgen dat onze dochter zich lekker in haar vel voelde? Met hulp van Vincent is dat gelukt!!!
Onze dochter heeft twee kuren gekregen in de vorm van homeopatische balletjes/korreltjes (ontstoringskuur voor de 'verplichte' vaccinaties + een kuur voor haar darmflora) en een homeopatische druppels om haar minder gevoelig te laten zijn/af te sluiten.
Beide kuren en de druppels hebben een geweldig resultaat gegeven!
Onze dochter heeft voor het eerst in haar leven een kleurig gelaat, heeft geen buikpijn meer, wij horen haar bijna niet meer aangeven dat ze moe is, heeft dagelijks een mooie stoelgang, en laat nagenoeg geen hooikoorts reacties meer zien (af en toe een nies).
Kortom; na 9 jaar hebben we een dochter die zich veel en veel lekkerder voelt!
 
Het contact tijden de bezoeken in de praktijk en telefonische consulten hebben wij als prettig en positief ervaren.
Er was rust, openheid en begrip. Bij de voorgeschreven kuren kregen wij verbaal en schriftelijk een duidelijke uitleg, evenals inname schema's.
 
Dank je wel Vincent!
Familie R. uit Schagen

Klassieke homeopathie

Een homeopatische behandeling is individueel. Dat wil zeggen dat als twee mensen huidklachten hebben, zij beiden een ander middel voorgeschreven kunnen krijgen voor dezelfde klacht.

Het uitgangspunt is om met een 'natuurlijk' geneesmiddel klachten blijvend te genezen. Homeopathie werkt op het aangeboren zelf herstellende vermogen (wat van een schaafwond weer een gave huid maakt). In de praktijk zie ik dat mensen 'beter' worden, gezonder, gelukkiger en energieker. Daarom is in essentie Homeopathie toepasbaar in vrijwel alle ziektegevallen. Van ziektepreventie (HP) en zwangerschap tot palliatieve zorg.

Klassieke Homeopathie is een geneeswijze vanuit de natuur. Niet belastend, niet onderdrukkend en zonder bijwerkingen. Vandaar dat Homeopathie wereldwijd sterk in opkomst is, ook als 1e lijns gezondheidszorg. Homeopathie heeft de toekomst!

Wanneer naar een homeopaat

Na een diagnose bij de huisarts of specialist is het raadzaam om eerst te kiezen een klacht natuurlijk te behandelen. Een homeopathisch middel werkt niet onderdrukkend en kent geen bijwerkingen. Omdat Homeopathie het zelf herstellend vermogen stimuleert werkt het vaak goed samen naast andere therapieën als fysiotherapie of psychotherapie. U kunt homeopathie zien als een diepte investering in uw gezondheid. In de praktijk zie ik dat mensen - in verreweg de meeste gevallen - genezen van hun klachten. Blijvend homeopatische middelen slikken is zelden aan de orde. Fysieke klachten - zoals eczeem, migraine of hooikoorts maar ook angsten en zorgen - verdwijnen omdat er een balans (homeostase) ontstaat in het lichaam. Homeopathie is 1e lijns gezondheidszorg, u kunt direct telefonisch een afspraak maken.

Eerste consult en vervolgconsult

Tijdens een 1e consult stel ik een persoonlijk behandelplan samen, passend op uw gezondheidstoestand. Wat zijn de klachten en sinds wanneer? Een homeopatische behandeling kan ingezet worden op meerdere niveaus. Niet alleen voor fysieke klachten (zoals een huiduitslag) maar ook voor emotionele klachten of ontgifting. 

  • Een homeopatisch gesprek geeft vaak waardevolle inzichten en zelfkennis.
  • Voedingsadviezen, supplementen en fytotherapie (kruiden) zijn soms noodzakelijk tijdens de behandeling.  
  • Meer energie, beter slapen en natuurlijk een afname tot het verdwijnen van klachten op meerdere niveaus is wat de praktijk laat zien. 

Kinderen reageren vaak snel en adequaat op homeopatische middelen en hoeven vaak na 2 of 3 consulten niet meer terug te komen. Hoe langer een klacht bestaat, hoe langer de behandeling kan duren. 

Vervolg consulten duren doorgaans een half uur tot drie kwartier en vinden om de 4 tot 8 weken plaats. Gaat het goed? Zitten we op de goede weg? Dan wordt in overleg bijvoorbeeld de medicatie afgebouwd of een langere tijd tussen afspraken ingepland. 

Vaccinaties

 

In de praktijk hoor ik regelmatig van ouders dat zij baby’s en kinderen hebben die klachten vertonen als gevolg van vaccinaties - de klachten zijn begonnen direct na een vaccinatie. Vandaar dat ik mij al zo’n tien jaar verdiep in vaccineren. Samen met Door Frankema (vaccinvrij) heb ik lezingen gegeven en je kunt bij mij terecht met vragen over dit thema.
Als je het idee hebt dat je kind als gevolg van vaccinaties of medicijnen gezondheidsschade heeft opgelopen dan biedt homeopathie hoop, zie ontstoren. Een gratis informatiegesprek over vaccineren - voor u baby, u dochter (HPV), uzelf of reis vaccinaties - is mogelijk, dit kan ook 's avonds. U kunt mij bellen of mailen voor meer informatie.  

Wilt u goede, objectieve en wetenschappelijk onderbouwde informatie over vaccineren? Ofwel niet slechts eenzijdige informatie vanuit het consultatiebureau: dan kunt u Vaccinvrij.nl bezoeken of de site van de NVKP. Dit is een onafhankelijke organisatie en staat los van welke levensbeschouwelijke richting dan ook.

Kiest u ervoor om niet te vaccineren, juist wel te vaccineren of Homeopatische Profylaxe(HP)? Welke keuze u ook maakt, ik zal er vervolgens alles aan doen om uw kind 'natuurlijk en immuunversterkend' bij te staan tijdens een (kinder)ziekte. 

Homeopathische Profylaxe (HP)

Homeopathische Profylaxe (HP) is een alternatief voor vaccineren. HP is ook een alternatief voor reizigersvaccinaties. Meestal wordt één maand voor de aanvang van een reis begonnen met korte termijn HP. 

Dr Isaac Golden begon in 1985 met onderzoek naar HP. In 2004 promoveerde hij op zijn onderzoek naar Homeopatische profylaxe. De eerste vaccinatie was gegeven in 1796 door Dr Jenner. In 1798 was de eerste homeoprofylaxe gegeven door Dr Hahnemann. 
In Nederland zijn kindervaccinaties nog steeds 1e lijn gegeven middels het consultatiebureau. Omdat vaccinatie schadelijke gevolgen kan geven zou de ideale situatie zijn dat HP eerste keuze is. U kunt zelf deze keuze maken. 

Weet dat niets op aarde 100% garantie biedt tegen bescherming van kinder- of reizigers ziekten. Vaccineren niet, Homeoprofylaxe niet, zelfs het doormaken van een ziekte geeft dat niet. Er bestaat ook niet zoiets als Homeopatisch vaccineren. Homeopaten vaccineren niet maar we bieden een methode om te immuniseren tegen infectieziekten. Het is een compleet andere en unieke manier om ziektesymptomen te reduceren van potentieel gevaarlijke acute ziekten.

Laat je adviseren als je ooit gereageerd hebt op (reis)vaccinaties of met een baby of kind wilt reizen. HP is wereldwijd opkomend en wordt in verschillende landen/staten zoals Australie als 1e lijns preventie aangeboden middels de overheid. 


Homeoprophylaxis: A Worldwide Choice - a nontoxic choice for disease prevention.

Lees hier meer over HP op de site van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP).

Deze link beschrijft wetenschappelijke bewijsvoering omtrent HP van het NCH.

De HP middelen voor kinder- of reis ziekten gaan gepaard met een consult. Dit om e.e.a. te bespreken. HP wordt oraal ingenomen in de vorm van Globules (kleine korrels), een prik is niet aan de orde.

Als u meer informatie wilt of een (vrijblijvende informatie) afspraak wilt maken, dit kan ook 's avonds, kunt u mij bellen of mailen. 

Ontstoringskuren

HDT of CEASE is een vorm van Isotherapie, ook wel ontstoringskuren genoemd. Chemische stoffen kunnen belastend zijn voor het lichaam, door verminderde afvoer stapelen deze stoffen zich op en daardoor kunnen er (chronische) klachten ontstaan in het lichaam - lichamelijk maar ook emotioneel. Klachten veroorzaakt door medicatie of vaccinatie zijn terug te lezen in de bijsluiter. Deze werking van chemische stoffen in ons lichaam noemt men 'bijwerkingen' en zie ik regelmatig in de praktijk.

Ontstoringskuren pas ik veelvudig toe. Sterker nog, het zijn mijn meest voorgeschreven middelen en geven vaak adequaat en blijvend resultaat. Een kuur (Isopatische middelen icm orthomoleculaire supplementen) bestaat uit stoffen die de klachten (mogelijk) veroorzaakt hebben, maar dan in verdunde, gepotentiëerde vorm. Je spiegelt het lichaam als het ware. Als je het idee hebt dat je kind of jijzelf als gevolg van vaccinaties, antibiotica, anticonceptie, oxytocine etc. gezondheidsschade hebt opgelopen dan kunt je contact opnemen met de praktijk. 

Kinderwens, zwangerschap en bevalling

Na het uitblijven van een gewenste zwangerschap is kiezen voor homeopathie een goede keuze!

Homeopathie is veilig voor moeder en foetus. Door een balans in de hormoonhuishouding kan een zwangerschap weer goed doorlopen worden. Vrouwen merken vaal snel verschil en voelen de positieve veranderingen in hun lichaam.

Reguliere behandelingen kunnen emotioneel en fysiek belastend zijn. Homeopathie is een effectief, veilig en betaalbaar alternatief. Ook voor mensen die in een IVF behandeling zitten of dit hebben afgerond. Ook voor mannen zijn er middelen die de vruchtbaarheid bevorderen. Ook kan het zijn dat je baby niet lekker in zijn vel zit. In de praktijk zie ik dat middelen vaak snel aanslaan en ze zijn absoluut veilig voor jou en je baby.

Zwangerschapsklachten als misselijkheid, vermoeidheid, verstopping, bekkeninstabiliteit, (dreigende)borstontsteking, sterke emoties / angsten en postnatale depressie kunnen met homeopathie snel en blijvend worden verholpen. Ook na de geboorte zijn er middelen voor huilbaby’s, darmkrampjes of luchtwegklachten (RS Virus).

Er zijn een aantal middelen die nodig kunnen zijn tijdens de bevalling. Je kunt angstig, opgewonden of super uitgeput zijn. Middelen om de ontsluiting te bevorderen kunnen ook ingenomen worden, juist tijdens de bevalling. Dit is niet alleen om preventief in te nemen maar juist als de weeën / ontsluiting niet doorzet - regulier geeft men chemische oxytocine, met alle bijwerkingen nadien, wat ik dan weer regelmatig ontstoor na een bevalling. Als je zwanger bent (of wilt worden) kan homeopathie in veel gevallen iets voor je betekenen! Bel of mail voor de mogelijkheden.

Kinderen

Er zijn redenen genoeg waarom ouders kiezen voor een homeopathische behandeling voor hun kinderen. Velen proberen het reguliere medicijngebruik zoals antibiotica zoveel mogelijk te beperken. Homeopathie is een krachtige geneeswijze en heeft geen bijwerkingen. 

Veel voorkomende klachten bij kinderen zijn weerstand problemen als terugkerende verkoudheden en oorontstekingen. Dit lijken puur lichamelijke klachten maar worden door homeopaten niet lichamelijk behandeld. In de Homeopathie wordt er gekeken naar het gehele kind. Wij geven dus vaak maar één middel tegelijk met als streven een verbetering of genezing van alle klachten, lichamelijk en psychisch.

Omdat het middel werkt op de totaliteit zal ook de totale constitutie (lichaamsgestel) verbeteren. Daarom zijn klachten bij kinderen zoals onhandelbaar gedrag, een ontwikkelingsachterstand op welk niveau dan ook (denk aan laat lopen, praten, leren, lezen, achterblijven in gewicht, etc.). Maar ook KNO problemen juist goed te behandelen met homeopathie. Omdat het immuunsysteem van een kind vaak sterker is dan dat van een volwassene en er minder bagage is (denk aan reguliere medicijnen, trauma's zowel fysiek als emotioneel). Kinderen zijn vitaler, daarom zijn kinderen vaak korter in behandeling, zij reageren vaak snel en adequaat op homeopathie. Meestal zijn 2 tot 4 consulten genoeg om klachten blijvend te genezen. 

Praktijkvoorbeeld

Gerben* is 9 jaar en heeft last van eczeemachtige klachten. Vooral in de winter verergert zijn huiduitslag. Het speelt al vanaf zijn geboorte en is begonnen op zijn achterhoofd / nek en later zijn voorhoofd, twee jaar later ook zijn ellebogen en handen. De uitslag kenmerkt zich door droge kloofjes en korstjes.

Opvallend is dat de huiduitslag het hevigst is in zijn handpalmen en dat het verslechterd bij koud en regenachtig weer. Het is allemaal erger geworden toen hij naar groep 3 ging. De ouders vertellen dat hij moeite heeft gehad met de aanpassing van een nieuwe juf en een verhuizing naar een ander lokaal. ’s Nachts heeft hij soms nachtmerries maar is dan weer snel gerustgesteld. Gerben is een wat zwaarder gebouwd kind en zweet gemakkelijk op zijn voorhoofd. Homeopatisch middel: X wat hij 1x per week mag innemen. De basis stof voor de pilletjes is melksuiker, wat een zoete smaak heeft. 

5 weken later is de vervolgafspraak. Gerben heeft keurig de pilletjes ingenomen en wil zelf wel vertellen hoe het met hem gaat. De ouders (en ik) merken dat hij aan zelfvertrouwen heeft gewonnen door zelf het woord te doen. De ouders zeggen dat hij minder koppig is en meer uit zijn schulp kruipt. De huidklachten op zijn hand zijn sterk verbeterd maar nog wel aanwezig. In de 3e week ging het plotseling slechter met zijn handen. Ik vraag Gerben wat er in die 3e week gebeurd is (...) voorschrift: Hetzelfde middel, hogere potentie.

3e consult: de uitslag op Gerben zijn handen en ellebogen is verdwenen en met zijn algehele gedrag gaat het goed. Ook over de nachtmerries heeft zijn moeder hem niet meer gehoord. Gerben hoeft niet meer terug te komen.

*Gerben is niet zijn echte naam

Recensie

Het contact tijden de bezoeken in de praktijk en telefonische consulten hebben wij als prettig en positief ervaren.
Er was rust, openheid en begrip. Bij de voorgeschreven kuren kregen wij verbaal en schriftelijk een duidelijke uitleg, evenals inname schema's.
 
Dank je wel Vincent!

Mw R uit Schagen

Vragen?

Stel gerust een vraag via de mail: info@vincentengel.nl

Telefonisch spreekuur voor informatie en afspraken op werkdagen tussen 12.00 en 12.30 uur: 0224 - 227684

Engel Homeopathie
Korte Belkmerweg 46a
1756 CD 't Zandinfo@vincentengel
 

0224 - 227684

 

Korte Belkmerweg 46a,
1756 CD 't Zand

 

info@vincentengel.nl

 46 facebook 512

https://www.facebook.com/
homeopathieschagenNH/

   Logo Engel Vlak3cm

 

Vincent Engel R.Hom®

Register Homeopaat

Registertherapeut BCZ®: 170111R

Lid NVKH: 04-1713

AGB-code: 90-046949

AGB-code praktijk: 90-55557

KVK nummer: 55654029

Als klassiek homeopaat ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH) De klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing, waarneming en de consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Search